Koncert

header

V petek, 4.7 in soboto, 5.7. ob 20. uri, bo na Letnem kinu ob Škalskem jezeru v Velenju premierno predstavljen izid  kompilacije LIGNIT 3. Gre za predstavitev velenjske glasbene scene, kjer z avtorskim komadom na dveh zgoščenkah sodeluje dvainštirideset glasbenih izvajalcev. Na kompilaciji so zajete vse glavne smeri, kot so rock, metal, hip hop, jazz in elektronika. V petek bo večer hip hop-a in elektronike, sobotni večer pa bo v znamenju rocka, ter jazz- a, ki bo zazvenel pred Mozaikom v Velenju, s pričetkom ob 19. uri.

Začetki Lignita segajo v leto 1998, ko je na pobudo treh velenjskih glasbenih navdušencev izšel LIGNIT1, s predstavljenimi enajstimi glasbenimi skupinami. Leta 2002 je na dveh zgoščenkah s tridesetimi sodelujočimi glasbenimi zasedbami izšel LIGNIT 2, ki je bil dopolnjen z  multimedijo in mp3 posnetki.

 

Petek, 4.7. ob 20.00  – HIP HOP in ELEKTRONIKA

MRIGO, 3320, NEMIR, KAOS EFFECT, 100TKA&MEETJAH, EKO, TONSKE,QUB, BERINIO, GRAYLOW, DIDAA, MMBASA

 

Sobota, 5.7. ob 20.00 – ROCK

INMATE, BIG ADDICTION, EKSTRAVAGANZA, KAOTIC BULLETS, KRVAVA ROSA, NAKAJIMA, ENTHEOGEN, FUGITIVES, CHIMERA, SOMTHING SMALL + premiera videospotov Res Nullius – V vagonu raztrganih duš in Inmate – Home

 

Sobota, 5.7. ob 19.00, pred Mozaikom v Velenju – JAZZ

 

Vstopnina: 3 evre, s CD-jem 10 evrov.

Ne zamudite in obeležite praznik velenjske glasbene scene!