Inmate

inmate_web

Seznam članov:
Andrej Bezjak, kitara
Aleš Kroflič, kitara
Žiga Rezar, bas
Jure Grudnik, bobni
Rok Miklavžina, vokal

Avtor skladbe:
Inmate

Avtor besedila:
Inmate

Avtor aranžmaja:
Inmate

 

INMATE imajo v celotni zgodovini svojega delovanja za seboj že preko 70 koncertov po celi Sloveniji in tujini. V letih delovanja so napredovali v zvoku in glasbeni usmeritvi, lahko se pohvalijo tudi z izredno dovršenim odrskim nastopom. Močne kitare, udarna ritem sekcija in energičnost vokalista jim širi krog poslušalcev z vsakim

koncertom in jih uvršča med moderne” new age” metal skupine. Njihovo ustvarjanje in dojemanje glasbe temelji na trdem delu in iskanju novih, še nepoznanih vplivov.

Na njihovi poti so jih opazile tudi nekatere znane osebnosti metal glasbene scene iz tujine. Vsekakor je skupina znana predvsem po svoji odločni drži in nepopustljivem vztrajanju na odru in izven njega. V maju 2012 so izdali dolgo pričakovani prvenec FREE AT LAST. Album predstavlja prelomnico na poti njihovega ustvarjanja, hkrati pa tudi povzema zgodbo skupine zadnjih let. Konceptualno zastavljen album predstavlja zgodbo odrešitve iz stanja apatije, vdanosti v usodo do zmage nad samim seboj in svetom. V življenju se vedno srečujemo z dvomi, križišči, ki vsakodnevno predstavljajo teste osebnosti, značaja in hkrati predstavljajo skušnjavo. Na koncu se vedno pokaže,  da rešitev dejansko obstaja v nas samih, soočenju s samim seboj in predanosti delu. 12 pesmi, razdeljenih v 4 faze, pri čemer vsaka faza predstavlja točko na poti odrešitve – poti FREE AT LAST – zaokrožijo album v celoto.

 

Kontakt:
Spletna stran