U-Kan

u_kan_web

Seznam članov:
Alen Jukan

 

Alen Jukan pod umetniškim imenom U-Kan je rojen 27.8.1988 v Slovenj Gradcu in prihaja iz Velenja. Hip-Hop mu je prvič predstavil njegov brat, album  “Snoop Doggy Dogg – Doggystyle”, od takrat naprej vedno boljše počutje in dobro voljo najde v glasbi. Desetletje poslušanje rapa in druženje z različnimi izvajalci iz njegove soseske ga je pripeljalo do tega, da je tudi sam leta 2006 začel ustvarjati.

Prva besedila niso bila na nivoju kot bi si ga sam želel a je vseeno vlagal veliko truda in časa, saj je želel enkrat tudi sam posneti zgoščenko in na ta način  predstaviti  svojo življenjsko zgodbo. Prve posnetke je snemal kar doma in pri prijateljih s katerimi je sodeloval. Vsa volja in delo sta pokazala prve rezultate potem ko so posnetki zaokrožili po spletu in začela so se razna sodelovanja z bolj znanimi Velenjskimi raperji.  Njegova inspiracija so različni življenjski dogodki, ki so izraženi v besedilih skozi njegova čustva.

Leta 2007 se je pridružil skupini ‘’6 metara dole’’ (‘’6 metrov dol’’), ki  jo sestavljajo producenti in raperji iz Velenja, Danske in Nemčije. Sledili so prvi nastopi v domačem kraju kjer ga je opazil producent Jani Rak z umetniškim imenom  Mentaly-Ill, ki je iskal izvajalce za prvo kompilacijo novopečene založbe Clip Records. Skupaj z duetom Psihobrata je posnel 2 komada. Prvi z naslovom “Reš Se” je Raka navdušil, in že isti mesec sta začela snemati prvo ploščo, ki je izšla  22. avgusta, leta 2008.

 

Kontakt:
E-mail