Mrigo

mrigo_web

Seznam članov:
Darjan Jeličić

 

Odraščanje ob izvajalcih kot so Ice T, Body Count, Dr. Dre, Snoop Doggy Dogg, Judgement Night (soundtrack) ipd., ki si jih je njegov ‘’veliki’’ brat posnel na kasete, je rezultiralo, da je imel podlago za kasnejše  ustvarjanje v hip hop-u. Njegov »biti« v domačem hip hop-u se začne, leta 2001, ko ga je  prijatelj Matic (DJ EJ/Plan B) povabil k vodenju, sedaj že legendarne radijske oddaje Hip Hop Vizija. Nekaj mesecev kasneje se v  Max klubu v  Velenju prvič na hip hop party-u pojavi, kot DJ Mrigo. Vedno bolj zavzet in predan svojemu hobiju, se odloči, da tudi sam začne ustvarjati in pisati besedila.. Leta 2003 je posnel svoj prvi komad M.R.I.G.O. in kmalu za tem je sledilo sodelovanje z LastOne (Nemir & Mentaly Ill). Za komad ‘’SKOS’’  so posneli tudi prvi video.

Leta 2005 je v samozaložbi izdal svoje demo posnetke, pod imenom REPRAZENT.

Istega leta je bila postavljena tudi spletna stran mrigo.com.

Avgusta 2006  je  izdal svoj prvenec ‘’če se ne poznamo’’. Na albumu je sodeloval  različnimi producenti.  Že v začetku leta 2011 izide album  MRIGZ ‘N’ GHET HITZ. Z Ghet-om sta združila moči in v sodelovanju s prijatelji in gosti (Emkej, Mito, Zlatko, Sunny Sun, Polona, Šuljo, Mentaly Ill) lansirala album, ki je vsekakor postavil nov mejnik v slovenskem hip hop-u. Na predstavitvi plošče v MC-ju Velenje, sta z Ghet-om doživela enega največjih trenutkov  v ‘’karieri’’. Od Mladinskega Centra Velenje in ŠŠK-ja sta prejela ‘’ček’’ v vrednosti 2.500 ‘’fakin’’ evrov za snemanje spota. Posneli so kar tri (POVELENJU, D’SHIT, NESRAT/ZMAGA), ki so bili odlično sprejeti.  Istega leta je bil posnet tudi Šmorn (remix), kjer so se na Emkej-ovem komadu Šmorn (remix verzija) zbrali: Ghet, Mrigo, Nipke, Zlatko, Mirko, Doša, Mito in Emkej. Video je bil posnet v kombiju na poti iz Maribora skozi Velenje do Ljubljane. Leta 2012 ga je k sodelovanju povabil dolgoletni prijatelj Nemir. Za komad ‘’Dobri Momci’’ so posneli video, za katerega so inspiracijo dobili na 3. mariborski vstaji. Video so namreč posvetili vsem, ki so bili na ‘’vstaji’’ priprti.

Nekaj sodelovanj pri komadih in koncertih  pa je vodilo k projektu Velebor. Mrigo in Ghet iz Velenja ter Emkej in Mito iz Maribora, so predstavniki skupine, ki je sedaj že dobro poznana v regiji. Album ‘’Božja Gamad’’ je izšel aprila 2013. V letih od 2011 do 2013 je nanizal še nekaj organizacijskih podvigov: Hip Hop Reunion (Klub Štuk, Mb 2011), Hip Hop Reunion 2012 (Cvetličarna, Lj), Hip Hop Reunion 2013 (Cvetličarna, Lj).

Na vseh omenjenih področjih je še vedno aktiven in ne misli se ustavit!

 

Kontakt:
Spletna stran
Facebook Mrigs Peace
Facebook Mrigo
Facebook DJ Mrigo